Rólam

Mindenkit szeretettel üdvözlök a blogomon. Lange László vagyok, a Szcientológia egyház közönségkapcsolati (PR) igazgatója.

Mit is jelent a PR? Nem nagyzolást, nem kertelést, nem porhintést, nem reklámozást. A PR a jó munka megfelelő ismertté tétele.

Kapcsolatfelvétel:

Hivatalos: l.lange [kukac] scientology net

Privát: langelaszlo [kukac] gmail com

Top 3

  1. 24 JELLEMVONÁS, amely minden zseniben megvan... 2007. április 15. 12:25A világ legnagyobb zsenijeiben mind megvolt 24 jellemvonás -és te is kifejlesztheted magadban ezeket egy szakértő szerint. A legtöbb emberben az a hamis elképzelés alakult ki, hogy zseninek születni...
  2. Egy majdnem eltűnt vasútvonal maradványai 2013-ban - Angyalföld 2013. december 16. 20:04Gyere velem egy rövid időutazásra! :) A lakóhelyünkön néha olyan csodák vannak, amelyeket normális módon nem vennénk észre, de ha egy kicsit odafigyelünk, egyből rálelhetünk egy-két dologra.Másfél...
  3. Diplomaosztó beszéd Steve Jobs-tól (Commencement address by Steve Jobs) 2007. április 15. 12:25Nagyon tanulságos, angolul tudóknak: Commencement address by Steve Jobs Steve did a sterling one at a University's graduation. And, it leaves ME hungry. Here's the entire transcript which is...

Egy majdnem eltűnt vasútvonal maradványai 2013-ban - Angyalföld

2013.12.16. 20:04 langelaszlo

Gyere velem egy rövid időutazásra! :) A lakóhelyünkön néha olyan csodák vannak, amelyeket normális módon nem vennénk észre, de ha egy kicsit odafigyelünk, egyből rálelhetünk egy-két dologra.
Másfél hónappal ezelőtt költöztünk a XIII. kerületbe, a Dagály utcai lakótelepre. Nagyon szép környék, megragadott. A házunk előtt egy hosszabb üres telek van, nagy villanypóznákkal tarkítva, és hallottam, hogy a MÁV tulajdona és régebben vasút ment erre. Aztán kicsit később felfedeztem részleteit a vonalnak, benőtt vasúti pályákat, átjárókat, amelyeket kezd benőni a növényzet.hid.jpgItt kezdődött a kincskeresésem, kutatásom, és nemsokára előtted is feltárul a múltunk egy érdekes szelvénye.
Ez pedig az angyalföldi ipari vasútvonal története és jelene. Erről a vonalról az idősek tudnának sokat mesélni, és lassan feledésbe merül. Az enyészeté lett, noha még 40-50 évvel ezelőtt napi sok vasút járt erre és sok gyár termékeit szállította.
Régi térképeket kutattam ki, ezeket végignézheted, és az adatokat is összeszedtem erről a kerületi emlékről.
Jó kis terepmunka volt végigmenni a teljes nyomvonalon. Lefotóztam a teljes vonalat, igyekeztem rálelni a kis emlékekre, részletekre, amelyek még megmaradtak. A teljes vonal kb. 5,5 km-es, és északon az Újpesti vonatállomástól keletre indul, átmegy a TESCO-nál a Váci úton, majd lefelé halad át a Rákos patakon. Kb. 50 db helyszíni fotót mutatok be, a teljes vonalat lefotózva, környezetet, mindent, ami mára megmaradt. Talán utolsó emléket állítva ennek.

tovább »

24 JELLEMVONÁS, amely minden zseniben megvan...

2007.04.15. 12:25 langelaszlo

A világ legnagyobb zsenijeiben mind megvolt 24 jellemvonás -és te is kifejlesztheted magadban ezeket egy szakértő szerint.

A legtöbb emberben az a hamis elképzelés alakult ki, hogy zseninek születni kell, ezért azzá válni nem lehet, jelenti ki Dr. Alfred Barrios klinikai pszichológus, az Önprogramozó Kontroll Központ alapítója és igazgatója és a NAGYOBB SZABADSÁG ÉS BOLDOGSÁG
FELÉ c. könyv szerzője.

De ha megnézzük a világ legnagyobb zsenijeinek életét, olyanokét, mint Edison, Szókratész, Da Vinci, Shakespeare, Einstein, akkor láthatjuk, hogy mindegyikükben megvolt 24 közös jellemvonás.

Diplomaosztó beszéd Steve Jobs-tól (Commencement address by Steve Jobs)

2007.04.15. 12:25 langelaszlo

Nagyon tanulságos, angolul tudóknak:

Commencement address by Steve Jobssteve-jobs-1.jpg

Steve did a sterling one at a University's graduation.
And, it leaves ME hungry.
Here's the entire transcript which is published on the Net:
Text of the Commencement address by Steve Jobs, CEO of Apple Computer and of Pixar Animation Studios, delivered at Stanford on June 12, 2005.
"I am honored to be with you today at your commencement from one of the finest universities in the world. I never graduated from college. Truth be told, this is the closest I've ever gotten to a college graduation. Today I want to tell you three stories from my life. That's it. No big deal. Just three stories.
The first story is about connecting the dots.
I dropped out of Reed College after the first 6 months, but then stayed around as a drop-in for another 18 months or so before I really quit. So why did I drop out?